Kimswerd

Op 16 april gaan we vanuit het project "Tichterby de Natuer" in het dorp een Plantdag organiseren.

Als vervolgproject op "Bats in Byld" waarin we de vleermuizen populatie in Kimswerd hebben onderzocht gaan we nu hun leefomgeving proberen te verbeteren.

De vleermuizen leven van insecten en deze zijn ook voor de mens heel belangrijk! Wanneer we de leefomgeving voor de insecten verbeteren door een grotere verscheidenheid in beplanting te realiseren wordt het ook voor de mens veel beter.

Er is door de bewoners aangedragen wat voor verbeteringen ze in hun directe omgeving  of verder in het dorp graag wilden zien.

Op de blauwe briefjes (voorbeeld) kon men hun ideeën kwijt en ze zijn door de werkgroep geïnventariseerd. 

Er is een plantlijst opgesteld samen met de gemeente en op 16 april gaan we een aantal van de planten in het dorp plaatsen.Er is aardig wat hulp hierbij nodig dus houd de 16e april vrij in de agenda. Er zijn ook wel klusjes die eerder kunnen gebeuren, zie de rood geschreven items op de plantlijst, mocht je niet kunnen op de 16e !

Je kunt je alvast melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een commissielid.

Peter