Kimswerd

23 september 2017

Grutte Pier De Verzoening

Op zaterdag 23 september 2017 vaart een vredesvloot van Friesland naar Medemblik. De vredesvloot is onderdeel van De Verzoening, een grote verzoeningsdag ter nagedachtenis aan het Beleg van Medemblik in 1517 door de Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier. Precies 500 jaar na dato steken de bewoners van Kimswerd het IJsselmeer over en reiken daar de hand aan de bewoners van Medemblik.

Vaar mee met de vredesvloot
U kunt onderdeel zijn van dit bijzondere evenement. Sluit u aan bij de Friese vredesvloot en vaar mee naar de overkant. De vloot vaart ’s ochtends uit vanuit de haven van Harlingen, maar u kunt natuurlijk vertrekken vanuit elke Friese haven (bv. Makkum, Workum, Hindelopen, Stavoren en Lemmer). De vloot wordt vroeg in de middag verwelkomd in de Oosterhaven van Medemblik.

Aanmelden
Wilt u onderdeel zijn van deze historische dag en meevaren in de vredesvloot, dan kunt u zich aanmelden via dit AANMELDFORMULIER op de Peergroup website. Wilt u meevaren in de vredesvloot maar heeft u geen boot? Geen probleem, wij bieden u ook de mogelijkheid om als passagier in te schepen. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid naar Medemblik komen: de vloot in de haven ontvangen, meelopen in de bonte optocht door het historisch centrum van de stad en getuige zijn van het officiële verzoeningsmoment.