Kimswerd

Jonge makers actief in BUOG BuitendijkS

Zondag 28 oktober vinden de presentaties van jonge makers plaats die het het grootschalige locatietheaterproject BUOG BuitendijkS zullen inleiden. U bent hier van harte welkom.

Brenda Bruin
favoriete route     12.00-13.45 u   verzamelen: Beach Club Brandend Zand
, Lutjeweg 1 en 2  1778 LB Westerland. Marijn Neuman  kruistocht   16.00-17.45 u  verzamelen: Piers Stee, Harlingerweg 26, 8821 LC, Kimswerd. Esther van Til   theatrale performance     19.00-20.45 u  verzamelen: Hotel De Steenen Man, Caspar de Roblesdijk 26 8751TJ Zurich  

BUOG werkt met jonge makers aan BUOG BUITENDIJKS 


Het professionele theatergezelschap Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone gebeurtenissen uit Leeuwarden werkt met zes jonge talentvolle makers aan BUOG BUITENDIJKS. Het project heeft een looptijd van één jaar en negen maanden en loopt van maart 2012 tot en met september 2013.


Het project bestaat uit twee onderdelen die nauw met elkaar verbonden zijn.

Deel 1: Communitytraject met zes jonge theatermakers

Zes geselecteerde kandidaten uit Friesland, Groningen, Noord-Holland en Zuid-Holland die aantoonbare affiniteit hebben met locatietheater, leerbaar zijn en talentvol zijn, gaan aan het werk in de gemeenschap en met mensen uit de gemeenschap.
Deze kandidaten werken van mei t/m september in de aangrenzende gemeenten (SWF en Hollands Kroon) in de dorpen die grenzen aan de afsluitdijk. Elke kandidaat werkt met verenigingen op het gebied van amateurkunst en individuele beoefenaars. De zes kandidaten worden gecoached door ervaren professionals. De samenwerking met de amateurs moet leiden tot een aantal theatrale presentaties op 28 oktober 2012.

Deel 2: Megavoorstelling LEEGHWATER op Breezanddijk

Een informatieavond (najaar 2013), het werkveldonderzoek van de kandidaten en de theatrale presentaties zorgen voor contacten met inwoners uit de dorpen op en rond de Afsluitdijk. Dit zijn aan Friese zijde: Kornwerd, Wons, Makkum, Zurich, Pingjum, Witmarsum, Schraard, Schettens. Op de afsluitdijk zijn dit: Kornwerderzand en Breezanddijk. Aan Noord-Hollandse zijde gaat het om: Den Oever, Oosterland, Hippolytushoef, Westerklief, De Haukes, Wieringerwerf, Kreileroord, Slootdorp, Middenmeer.

De gemeenschap raakt zo gaandeweg bekend met het project en enthousiast om mee te werken aan de voorstelling LEEGHWATER. Individuen, toneelgezelschappen, koren en muziekkorpsen nodigen wij tijdens de informatieavond in november uit om zich voor het project in te tekenen. Streven is iedereen die zich aanmeldt ook daadwerkelijk te laten meedoen. December 2012 is de groep amateurs bekend waarmee gewerkt gaat worden op de afsluitdijk (minimaal 250 deelnemers).
De bijdrage die de amateur levert varieert van decor maken, techniek verzorgen, logistiek verzorgen, tot het spelen van een rol, dans, muziek of zingen in een koor. De deelnemers worden begeleid door de jonge makers en professionals.

In september 2013 gaat dit leiden tot 10 voorstellingen voor elke keer 1000 bezoekers. LEEGHWATER wordt de grootste communitytheatervoorstelling die Nederland ooit gehad heeft.
 
De zes jonge makers worden gecoacht door ervaren professionals die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben. BUOG (Pieter Stellingwerf en Kees Botman) breidt haar artistieke team voor dit project uit met Jan Tekstra, Jeroen Zijlstra, Moos d’Herripon, Lyda Tijsen en Bouke Oldenhof..

Vriendelijke groeten

Kees Botman
Pieter Stellingwerf
            
Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen
www.BUOG.nl
Ampèrestraat 16a
8912 AD LEEUWARDEN
058-2125055