Kimswerd

Zoals iedereen nu onderhand wel weet is de Greate Pier verkocht, hier het laatste nieuws van Han en Eline zelf;

 

 

Bar weg; verbouwing van start!
 
Donderdag 31 januari 2008, 16.00 uur
Het stormt buiten. Ook in het notariskantoor is het onrustig. De internetverbinding weigert al de hele dag en dat veroorzaakt grote problemen. Ons deert het niet. Op de glanzende notaristafel liggen de aktes klaar die de aankoop van Herberg De Greate Pier eindelijk gaan bevestigen! Tot op het laatste moment was het spannend of de financiering rond zou komen. Een bedrijfspand zonder woonvergunning, met weinig omzet in de boeken en afgekeurd door de brandweer... De bank moest er lang over nadenken. Een half uur later stappen we nog wat stil maar zeer gelukkig de auto in. De herberg is van ons. De verbouwing kan beginnen.
 
Zaterdag 2 februari 2008, 09.00 uur
Peter Harders en andere behulpzame buurmannen staan stipt om 9.00 uur voor de deur. Ze komen de grote bar weghalen. We waren er al aan gewend, maar bij wat wij gaan doen past geen grote bruine bar (en hij paste helaas ook niet in de foyer van het MFC dus hebben we hem ingeruild op een nieuwe. red.) en ook het biljart gaat binnenkort naar het nieuwe dorpshuis van Kimswerd. Met veel spierballenwerk komt de volledige bar netjes in de vrachtwagen te staan. Jelle en Feike Bruinsma die net over de vloer zijn om de offerte voor de verbouwing te bespreken, steken gelukkig een handje toe als de zware achterwand er als laatste in gaat.
 
Zondag 3 februari 2008
Weer vroeg wat stijf en stram het bed uit. Spierpijn van gisteren. Vandaag gaan we alles sorteren en inpakken. Zo maken we de ruimte klaar voor volgende week. Dan begint het echte sloopwerk beneden. En na het slopen komt natuurlijk het bouwen! Als het niet tegen zit, kunnen we in april de deuren weer feestelijk openen. Beneden hebben we dan zelf achterin een kleine woonkamer. Daarnaast komt een flinke berging met een deur naar de grote keuken en spijskamer die in het midden komen. Daar kunnen de hotelgasten straks 's avonds eten. Veel streekproducten willen we gebruiken. De eitjes en aardappelen van de overbuurman en natuurlijk groente en fruit van het winkeltje van Jochem de Boer. Voorin komt de gastenkamer voor koffie, thee en vooral veel zelfgebakken taart en brood. En dan hopen op een mooie zomer zodat we iedere dag het terras open kunnen hebben. En natuurlijk met veel hotelgasten uit de drukke Randstad of van verder weg, die hier komen genieten van de rust en alles wat de omgeving biedt. In het stille seizoen geven we managementtrainingen en workshops voor bedrijven en particulieren. En het lijkt ons leuk een heus moordspel te ontwikkelen waarin de historie van het dorp en haar bewoners natuurlijk een rol speelt. Maar eerst het toeristenseizoen. Was het maar vast zo ver!
 
Dank!
We zijn blij met de hartelijke ontvangst die we in het dorp krijgen. We realiseren ons goed dat we hier 'nieuw' zijn en eerst nog maar eens moeten bewijzen dat we iets leuks maken van de mooie herberg van het dorp. Daar gaan we dan ook hard ons best voor doen. En dan is het fantastisch als mensen een handje helpen of interesse tonen! Zoals meneer Politiek die onze gasten van ons oefenweekend rondleidde door de kerk. En Herman en Antsje die met ons meedenken over activiteiten. Of de eigenaars van de Gekroonde Leeuw die nu al hotelgasten naar ons doorsturen. En onze overburen die gezellig bij ons kwamen aanlopen. En alle andere mensen die we hier nu niet kunnen noemen omdat het stukje dan zo lang wordt. Kortom, aan allen: bedankt voor het hartelijke welkom!
 
Eline Schoep
en Lisa